Navne og attester

Inden seks måneder efter fødslen skal barnet have et navn, enten ved dåb eller navngivning.

Navngivning skal afgives digitalt med begge forældres NemID og kan findes ved at logge på www.borger.dk, under afsnittet "Familie og børn", "Navne".

Når barnet er døbt eller navngivet meddeler kirkesekretæren dette til folkeregisteret, som derefter fremsender barnets sygesikringsbevis.

Kontakt gerne kirkesekretæren med evt. tvivlsspørgsmål m.h.t. navnelovgivning.

(CPR-registret får automatisk besked om navngivningen)

Navneændring

Anmodning om navneændring skal afgives digitalt ved at logge på www.borger.dk, under afsnittet "Familie og børn", "Navne". En navneændring koster 480,- kr. ( 2017).

Navneændring på bryllupsdagen:

Senest 15 dage før vielsen sendes en anmodning om navneændring til Kirkekontoret. Det er gratis at ændre navn i forbindelse med vielse og i 3 måneder efter brylluppet, såfremt der opnås en form for navnefællesskab.

Anmodning om navneændring på bryllupsdagen skal afgives digitalt ved at logge på www.borger.dk, under afsnittet "Familie og børn", "Navne".

Gældende vejledning og regler for navneændringer findes på www.personregistrering.dk

Kontakt gerne kirkesekretæren med evt. tvivlsspørgsmål m.h.t. navnelovgivning.